Kebaikan Sunflower Oil

Keseluruhannya, minyak biji bunga matahari atau Sunflower oil mempunyai pelbagai kebaikan yang menarik dan bagus ! Merupakan salah satu bahan aktif dalam produk kecantikan dan penjagaan kulit.

 • Membantu melembapkan kulit anda : Sunflower oil mempunyai sifat emolien yang membantu kulit mengekalkan kelembapannya. Vitamin E membantu memerangkap kelembapan yang ada di dalam sel kulit menjadikan kulit sentiasa terhidrasi dalam jangka masa yang lama.
 • Mengandungi kandungan Vitamin E yang tinggi : Sifat anti-oksidan membantu melindungi sel kulit daripada Sinaran UV yang merbahaya daripada matahari serta daripada tekanan alam sekitar.
 • Membantu melawan jerawat : Selain daripada kaya dengan Vitamin E, ia juga kaya dengan Vitamin A, C dan D, menjadikan ia sangat efektif dalam merawat jerawat. Sunflower Oil mengandungi Vitamin dan Fatty Acids yang bertindak sebagai anti-oksidan untuk menghasilkan sel kulit yang baharu dan menghalang kulit anda daripada jerawat yang timbul disebabkan oleh bakteria.
 • Kaya dengan Beta-Carotene : Sunflower Oil dalah sumber Beta-Carotene yang bagus kerana mempunyai fat soluble compound yang boleh ditukarkan ke Vitamin A. Sifat anti-oksidan Beta-Karotene bagus untuk menampakkan kulit anda kelihatan sihat.
 • Mengurangkan tanda anti-penuaan : Sifat anti-oksidan pada
  Sunflower Oil menghalang tanda-tanda penuaan pada kulit, malah membantu melindungi kulit daripada cahaya matahari. Vitamin E yang terkandung dalam Sunflower Oil membantu melindungi Kolagen dan Elstin dalam kulit dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan di wajah.
 • Bagus untuk kulit kering : Sunflower Oil mempunyai sifat "calming" semulajadi untuk memperbaik kandungan kelembapan kulit dan sesuai untuk individu yang mempunyai kulit kering atau sensitif. Dengan menggunakan Sunflower Oil selalu, ia akan menagnngalkan sel kulit mati dan memberi hasil kulit yang lembut dan lembap.
 • Membantu menenangkan dan merawat kulit anda :Sunflower Oil mempunyai sifat anti-radang yang membantu mengurangkan kemerehan dan kekasaran kulit. Sunflower Oil diperkaya dengan Omega-6 (linoleic) fatty acid dan Vitamin E. Asid Omega-6 membantu mengurangkan keradangan dalam kulit dan memperbaik perkembangan sel kulit yang baru.

Keseluruhannya, minyak biji bunga matahari atau Sunflower oil mempunyai pelbagai kebaikan yang menarik ! Ia juga salah satu bahan aktif dalam produk kecantikan dan penjagaan kulit.

 • Membantu melembapkan kulit anda : Sunflower oil mempunyai sifat emolien yang membantu kulit mengekalkan kelembapann. Vitamin E membantu memerangkap kelembapan yang ada di dalam sel kulit menjadikan kulit sentiasa terhidrasi dalam jangka masa yang lama.
 • Mengandungi kandungan Vitamin E yang tinggi : Sunflower Oil mengandungi kandungan Vitamin E yang sangat tinggi - Sifat anti-oksidan membantu melindungi sel kulit daripada Sinaran UV yang merbahaya daripada matahari serta daripada tekanan alam sekitar.
 • Membantu melawan jerawat : Selain daripada kaya dengan Vitamin E, ia juga kaya dengan Vitamin A, C dan D, menjadikan ia sangat efektif dalam merawat jerawat. Vitamin dan Fatty Acids yang bertindak sebagai anti-oksidan untuk menghasilkan sel kulit yang baharu dan menghalang jerawat timbul disebabkan oleh bakteria.
 • Kaya dengan Beta-Carotene : Mempunyai fat soluble compound yang boleh ditukarkan ke Vitamin A. Sifat anti-oksidan Beta-Karotene bagus untuk menampakkan kulit anda kelihatan sihat.
 • Mengurangkan tanda anti-penuaan : Sifat anti-oksidan pada
  Sunflower Oil menghalang tanda-tanda penuaan kulit, malah membantu melindungi kulit daripada cahaya matahari. Vitamin E yang terkandung dalam Sunflower Oil membantu melindungi Kolagen dan Elstin dalam kulit dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan di wajah.
 • Bagus untuk kulit kering : Mempunyai sifat "calming" semulajadi untuk memperbaik kandungan kelembapan kulit dan sesuai untuk individu yang mempunyai kulit kering atau sensitif. Dengan menggunakan Sunflower Oil selalu, ia akan menagnngalkan sel kulit mati dan memberi hasil kulit yang lembut dan lembap.
 • Membantu menenangkan dan merawat kulit anda :Sunflower Oil mempunyai sifat anti-radang yang membantu mengurangkan kemerahan dan kekasaran kulit. Sunflower Oil diperkaya dengan Omega-6 (linoleic) fatty acid dan Vitamin E. Asid Omega-6 membantu mengurangkan keradangan dalam kulit dan memperbaiki perkembangan sel kulit yang baru.

 

No Comments Yet.

Leave a comment