TEH HIJAU : KEBAIKAN UNTUK KULIT

TEH HIJAU ?

Kita mulakan pendahuluan tentang dimana ia bermula. Pada abad ke-7, para rahib Jepun yang melawat China untuk mengkaji Zen Buddhisme pulang ke rumah dengan penemuan baru mereka mengenai sifat penyembuhannya. Pada abad-abad berikutnya, ia menjadi bahan makanan untuk para rahib/sami Jepun, kerana teh hijau membekalkan mereka tenaga dan tumpuan mental yang meningkatkan meditasi mereka. Faedah kesihatan teh tersebut juga termasuk detoksifikasi, dan keupayaan untuk mengurangkan tekanan darah dan kolesterol.

Dari segi nama saintifiknya, teh hijau datang dari daun pokok teh dikenali sebagaicamellia sinensis. Ia kebanyakannya boleh ditanam di negara China. Terdapat beberapa jenis teh hijau yang diusahakan berdasarkan lepelbagaiannya dengan cara ia ditanam, kaedah horticultural, proses penyediaan dan masa ia dituai.

Hari ini, teh hijau Jepun - juga dikenali sebagai matcha - telah membangunkan reputasi bagus kerana sifat tahap antioksidan-nya yang tinggi. Tetapi bukan itu sahaja. Kebaikan kesihatan teh hijau dapat dinikmati oleh kedua-duanya dari meminumnya serta digunakan pada kulit. Ianya adalah bahan semulajadi "on-trend" kerana Teh hijau sangat popular dikalangan masyarakat Milennial sekarang.

Berikut adalah empat sebab utama kita perlu menggunakan teh hijau untuk kulit :

Kilang OEM Bio Chempro 76945190 TEH HIJAU : KEBAIKAN UNTUK KULIT tips Tips kecantikan  toner teh hijau skincare produk penjagaan muka produk jenama anda matcha kilang oem kilang biochempro face mist face mask

  •  Mempunyai sifat anti-keradangan.

Ia mempunyai sifat anti-keradangan, dan ia mengandungi polyphenol yang tinggi dipanggil catechin. Catechin dalam Teh Hijau boleh mengurangkan iritasi dan kemerahan.

Kilang OEM Bio Chempro Anti-Bacteria-Defensive-Mechanism TEH HIJAU : KEBAIKAN UNTUK KULIT tips Tips kecantikan  toner teh hijau skincare produk penjagaan muka produk jenama anda matcha kilang oem kilang biochempro face mist face mask

  • Anti-Bakteria

Mempunyai agen antibakteria yang kuat untuk mengubati jerawat dan liang-liang yang belum tersumbat. Polyphenols dalam teh hijau boleh melawan bakteria dan jangkitan, yang bermaksud ia adalah alat yang berguna untuk merawat pertumbuhan bakteria yang menyebabkan jerawat.

Kilang OEM Bio Chempro c700x420 TEH HIJAU : KEBAIKAN UNTUK KULIT tips Tips kecantikan  toner teh hijau skincare produk penjagaan muka produk jenama anda matcha kilang oem kilang biochempro face mist face mask

  • Vitamin B2 & Vitamin E

Mempunyai kandungan Vitamin B2 & Vitamin E, dimana kedua-duanya penting untuk penyelenggaraan kesihatan kulit. B2 berperanan untuk mengekalkan tahap kolagen untuk kulit awet muda. Vitamin E pula berperanan untuk pertumbuhan sel baru kulit dan ia juga juga bertindak sebagai penghidrat yang sengit untuk kulit yang lembut dan berkhasiat.

Kilang OEM Bio Chempro shutterstock_675990046-580x360 TEH HIJAU : KEBAIKAN UNTUK KULIT tips Tips kecantikan  toner teh hijau skincare produk penjagaan muka produk jenama anda matcha kilang oem kilang biochempro face mist face mask

  • Caffeine & Tannins

Caffeine dan Tannin dalam Teh Hijau membantu mengecilkan saluran darah di sekitar mata anda, menjadikan ia satu solusi yang sangat bagus dalam merawat lingkaran gelap di sekitar mata dan puffy eyes.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Berminat dalam mengeluarkan Produk Jenama Anda sendiri ?

Lawati Facebook kami di sini [Produk Jenama Anda]

ATAU

direct Whatsapp Puan Umi @ Cik Sadira

No Comments Yet.

Leave a comment